DA SV IS
Danske forårsblomster
DA SV IS
2
Danske forårsblomster

Emmelie Feldfoss Nørregaard og Maja Søgaard Jørgensen - Ødis Skole

3
4

Bellis hedder også Tusindfryd på dansk. Tusindfryd betyder: "Smuk blomst med tusind kronblade". Det er en miniudgave af margueritten. Den kan laves til sirup og er rig på C-vitamin. Mange synes, at bellissen er ukrudt i græsplænen. Den kan blive 5-15 cm høj.

5
6

Erantis er en knoldplante. Den er i familie med anemoner. Den blomstrer fra januar til marts. Det er en flerårig blomst, hvilket betyder, at den visner væk om vinteren og kommer igen næste forår. Hele planten er giftig. Den er 5-15 cm høj. Stænglen er hul.

7
8

Hyacinter findes i forskellige farver og dufte. Det er en løgplante. Før i tiden groede hyacinten kun på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien. I 1532 begyndte man at dyrke hyacinter i Italien. Hyacint' betyder "opvågning og spirende kærlighed".

9
10

Violen kan blive op til 10 cm høj. Den er tvekønnet, som betyder, at han- og hunblomsten er i samme blomst. Den har hjerteformede blade. Blomsterne bruges også til pynt på desserter eller til parfume.

11
12

Mælkebøttens rigtige navn er Løvetand, men den kaldes også Fandens mælkebøtte, måske fordi den spreder sig meget. Den kan blive 15-45 cm høj. Der er omkring 400 små arter af mælkebøtten. Den blomstrer for det meste i april-maj. Bladene kan spises som salat.

13
14

Vibeæg ligner små skakternede klokker. Den kan blive til 20-30 cm høj. Den blomstrer i april-maj. Den har fået navnet på grund af dens lighed med vibens æg. De gror bedst, hvor der er kalk.

15
16

Vorterod kan blive 5-30 cm høj. Det er en flerårig urt. Den vokser i skove og i haver. Bladene er hjerteformede. De første blade titter frem i marts og forsvinder igen helt i maj. Mange ser den som ukrudt fordi den spreder sig.

17
18

Rød hestehov kaldes også for tordenskræppe. Den vokser langs åer og grøfter. Den kendes fra vikingetiden og blev brugt som lægemiddel i middelalderen. Nu bruges den mod hoste og mavesmerter. Den bliver 15-40 cm høj.

19
20

Hvilken forårsblomst kan du bedst lide?

21
Danske forårsblomster

Foto/ Myndir/ Asseq/ Valokuva/ Guvvieh/ Nuotraukos/ Photo:
S1: Shirley Hirst - pixabay.com
S4+6: Hans Braxmeier - pixabay.com
S8: Bruno Glätsch - pixabay.com
S10+20: Pxhere.com
S12: JacLou DL - pixabay.com
S14: LeneA - pixabay.com
S16: Pixabay.com
S18: Petra - pixabay.com
Forrige side Næste side