DA KL IS
Nanna Foss - en dansk ungdomsforfatter
DA KL IS
2
Nanna Foss - en dansk ungdomsforfatter

Juliane, Aya Al Hassan, Cecilia Jacobsen og Shahd Alsahhar - Nykøbing Skole (Odsherred litteratur- og læsefestival 2020)

3
4

Nanna Thestrup Foss er en dansk forfatter. Hun skriver primært ungdomsbøger. Nanna er født i Danmark i 1985 og opvokset i Jystrup på Sjælland.

5
6

Hun debuterede med novellen “Dragelort” i 2013 og “Corpus callosum” i 2014. Siden har hun skrevet serien “SPEKTRUM”, som er en science-fiction serie.

7
8

Bøgerne hedder “Leoniderne”, “Geminiderne”, “Ursiderne” og “Kvadrantiderne” og der er en femte bog på vej i år 2021.

9
10

Hun drømte engang en drøm om nogle børn med lysende hænder. Der besluttede hun, at skrive en serie om den drøm.

11
12

Den handler om en pige, som tegnede en dreng og mødte ham i sin klasse dagen efter. Pigen Emilie er hovedpersonen i Leoniderne. Børnene har overnaturlige evner.

13
14

Nanna Foss har tidligere været inspireret af John Green og J.K. Rowling, der har skrevet Harry Potter bøgerne. Hun er i dag også inspireret af Sarah Engell og Malene Sølvsten.

15
16

Allerede som barn drømte Nanna Foss om at blive forfatter, når hun læste bøger fra skolebiblioteket. Hun ville fortælle historier. Hun kunne godt lide selv at bestemme sin arbejdsdag, selvom hun godt vidste, at det var usikkert job.

17
18

Ved siden af har hun undervist unge i skrivning på Forfatterskolen for Unge i Odsherred og laver skriveworkshops og foredrag. Nanna har selv gået på forfatterskolen for Børnelitteratur i 2014 til 2016. Hun har også læst journalistik og dansk sprog og medier på Roskilde Universitet.

19
20

Kender du andre unge forfattere fra dit land?

21
Nanna Foss - en dansk ungdomsforfatter

Foto/ Myndir/ Asseq/ Valokuva/ Govvá/ Guvvieh/ Nuotraukos/ Fotod/ Photo:
S1+8+14: ©Nannafoss.dk
S4: Zafar Iqbal - nannafoss.dk
S6: Michaelkamp.dk
S10: Tellerup
S14: Davitif - commons.wikimedia.org
S18: Forfatterskolenforunge.com
S20: Nannafoss - instagram.com

Se mere på:
www.nannafoss.dk
Forrige side Næste side
X